14.03 Hvorfor Branninstrukser?

Dette er en måte og ivareta INTERNKONTROLLEN på.

HVORDAN IVARETAR DERE DERES EGET HJEM?

Leder for brannvern i byggetKari Normann, tlf. 11 22 55 33
Assisterende lederOla Normann, tlf. 11 22 55 34
Brannvernassistenter:1. etg. Hans- ISS
2. etg. Live
4. etg. vest: Kim / Anne-Lise 4. etg. øst: Ellen / Berit
5. etg. vest: Berit / Sissel
5. etg. øst: Yvonne / Liv
1. Hvordan varsler jeg brann?Nærmeste brannvarsler for å utløse alarm (finnes ved hver utgangsdør). Ring 110 for å varsle Brannvesenet.
2. Hvordan kommer jeg fortest ut?Alle nødutganger er merket med selvlysende skilt. Piler (også selvlysende) viser veien ut til nødutgangene. Gjør deg kjent med rømningsveiene i bygget i dag, det kan brenne i morgen! IKKE BRUK HEISEN!
3. Hvor er brannslukkingsutstyret?Det er hengt opp selvlysende skilter ved alle brannslanger. Disse befinner seg langs kjernen i korridoren v/ toalettene/ T-kjøkken i hver av kontorseksjonene.
4. Få alle ut!!Legg ned arbeidet og forlag rolig bygningen. Benytt nærmeste nødutgang. Redd livet først – la alt annet ligge! Gå til møteplass på plenen på vestsiden av bygget mot Sola.
5. Lukk dører og vinduer til brannstedetPrøv å hindre luft å komme til brannstedet. Brann sprer seg lett gjennom åpne dører og vinduer.
6. Bruk slukningsutstyret!Forsøk å begrense ilden med de midler som finnes. Husk, det er hva som gjøres de første minuttene av et branntilløp som avgjør om det skal bli storbrann eller ikke.
7. Hold hodet kaldt!Husk! Panikk kan skade mer enn brannen. Gjør omgående hva du får beskjed om.

Dette er et eksempel på hvordan er en branninstruks kan se ut.